A hétvége margójára

Ismét súlyos szabálytalanság maradt megtorlás nélkül

Nem szoktunk nyilvánosan a játékvezetéssel foglalkozni, de sajnos egyre több megtorlatlan, súlyos szabálytalanság történik a mérkőzéseinken.

Úgy tűnik, sok esetben a játékvezetők nem nőttek fel a megerősödött megyei bajnokságok színvonalához – az már gondolatban sem merül fel, hogy pont a csapatunk mérkőzésére érkezik a játékvezető rossz passzban, de a büntetések, eltiltások kiszabásánál is hátrányban érezzük magunkat.

Az elmúlt hétvégén ismét kórházi vizitre küldték egyik játékosunkat. Bartyik Bence egy orosházi szögletnél kapott egy igen szép könyököst, ami után le is kellett cserélni, enyhe agyrázkódás miatt.

Ebben a sportágban természetesen előfordulnak a sérülések, de a szándékos könyöklés esetén -joggal várhatjuk el – a játékvezető ne engedje tovább a játékot! Itt sajnos elmaradt a játékvezetői intézkedés….

De ne szaladjunk ennyire előre….

Az első fordulóban – az ellenfél játékosainak véleménye szerint is – Milek Bencét egy maximum sárga lapot érő szabálytalanság után habozás nélkül rögtön piros lappal küldte zuhanyozni a játékvezető, melyért kettő mérkőzésről szóló eltiltást kapott, melyet tudomásul vettünk, letöltötte büntetését.

Az 5. fordulóban viszont már csak 1 meccses eltiltás ért a szarvasi játékos szándékos ütése – azonnali piros lap mellett -, amikor játékban sem volt a labda….

Igen, mondhatják a játékvezetők, hogy reklamálunk, de ilyen esetben ki nem tenné szóvá!? Valahol elmaradt a következetesség a büntetés, szankcionálás terén!

Igen tudjuk, kis csapat vagyunk, de úgy érezzük, hogy az egyenlőség elve minden csapatot megilletne!

Print Friendly, PDF & Email