Egyik szemünk sír, a másik nevet!

Felnőtt csapatunk értékes pontot szerzett a Megyei I. osztály 7. fordulójában, de a gólhelyzeteink alapján rászolgáltunk volna a 3. pontra. 

A mérkőzést csapatunk kezdte jobban. Egy védelmi hibát kihasználva Sebők kapott indítást, akit Bálint utolsó emberként szabálytalanul tudott megállítani, de az esetért a játékvezető nem húzta elő a lapot. Ulrich ívelte Kovácsnak a labdát a jobb szélre, aki betört a tizenhatoson belülre és kissé kiszorított helyből vette célba a kaput, de Tóth kapus a felső lécre tudta tornászni a lövését. Nem sokkal később Kovács tekerte a kapu elé a labdát, de Darányi kapásból nem találta el a kaput jó 10 méterről. Bartyik labdaszerzése után egyéni akcióba kezdett és a védelem mögé is tudott kerülni, de Tóth kapus eszén ezúttal sem sikerült túljárni. Az Orosházi csapat két szabadrúgásból veszélyeztette a kapunkat az első félidőben, de egyiknél sem kellett Borbélynak védést bemutatni.

A második félidőben is az Orosházi csapatnál volt többet a labda, de a térfelünk közepén elfogyott a kreativitás, mégis a vendégcsapat szerezte meg a vezetést egy szögletet követően. Nyéki szögletét Tasi csúsztatta meg, Borbély bravúrral ütötte ki a pettyest – pechjére Bálint elé – aki becsúszva először a menteni igyekvő Bencsik lábát majd a labdát is el találva juttatta a játékszert a kapuba. A vendégek a góljuk után teljesen visszaálltak védekezni, átadták a területet nekünk és így nagy nyomást tudtunk a védelmükre helyezni. Egy indítást követően Sebőknek nem sikerült Tóthot átemelnie majd Ulrich fejesét a gólvonalról ütötte ki a vendég hálóőr. Mikor már a vendégek kapusa is verve volt Nyúl 5 méterről a kapufát találta el fejjel. Végül a 88. percben Frankó gyorsan elvégzett bedobását Horváth játszotta vissza Frankónak, aki jó 30 méterről a kapu elé tekert, amire Darányi üresen érkezett, kapásból a kapus lába közt szerezte az egyenlítő találatot.
Az egy pontot mindenképpen, de – a játék képe és a helyzetek alapján – még a három pontot is megérdemelte volna a fiatal és nagy győzni akarással játszó Jaminai csapat.

Következő fordulóban Gyulára látogatunk az NB3-ból kiesett, alapos vérfrissítésen áteső Várfürdő-Gyula Termál FC-hez.

Jamina SE–Rákóczi Vasas SE 1–1 (0–0)
Békéscsaba, 150 néző. V.: Mihálik. G.: Darányi a 85., ill. Bálint a 65. percben.

Jamina SE: Borbély – Kovács I.,Mengyán (Nyúl), Ulrich (Milek), Frankó – Bartyik (Horváth M.), Sipaki (Danczik), Bencsik Cs., Kardos – Darányi, Sebők. Játékos-edző: Pozsár Gábor.
Rákóczi Vasas: Tóth K. – Boros, Márki, Ludányi, Sajti – Vili, Bálint – Dudás (Tasi), Simon R. (Egry), Nyéki – Mazán (Albert). Edző: Dávid Zsolt.

Jó: Kovács, Frankó, Kardos, Sebők, Darányi, ill. Bálint, Tóth.

Pozsár Gábor: – Végig nagy akarattal futballoztunk, amely végre ponttal is párosult, de a helyzetek alapján győzelmet érdemeltünk volna.

Dávid Zsolt: – Gyenge színvonalú mérkőzésen rengeteg egyéni hibát vétettünk és emiatt megérdemelten tartotta otthon az egy pontot a hazai csapat. 

Print Friendly, PDF & Email